PIletina je često na stolu u mnogim domaćinstvima, a razni su načini koji ovom mesu mogu dati najrazličitiju paletu ukusa. Glumac i pantomimičar Marko Stojanović predstavio je jedan jednostavan recept za pripremu piletine u kari sosu koji se tako jednostavno spravlja, a donosi egzotičnu notu popularnom obroku sa mesom.
Sastojci:
- glavica crnog luka
- jedan praziluk
- jedna paprika
- jedna ljuta papričica
- jedna tikvica
- 200g pečuraka
- 300g pilećeg filea
- Kari
- kurkuma
- so i biber
- suvo grozđe
- 2 čena belog luka
- 1 kiselo mleko (punomasno)
- Prilog pirinač+proso.
Priprema:
Povrće iseckajte na trakice pa izdinstajte na maslinovom ulju. Dodajte kari i kurkumu, so i biber. I na kraju kiselo mleko. Ako pravite sa piletinom onda sve isto samo se prvo stavi piletina.
Servirajte uz proso i pirinač koji ste kuvali zajedno.
Pogledajte u videu kako Marko Stojanović priprema piletinu u kari sosu. Prijatno!
Ne propustite i: