Da li znate šta je BEJGL: Pravi se od SAMO 3 GLAVNA SASTOJKA koja svi poseduju u kuhinji i volećete ga i uz slatko i uz slano

bagel gb6a6783b6 1280

Bejgl je pecivo nalik kajezricama sa rupom u sredini, koje se u različitim varijanatama jede uglavnom za doručak ili užinu, a zbog lakoće pripreme omiljeno je i domaćicama jer ne oduzima mnogo vremena u kuhinji.

Sastojci:

  • 250 gr brašna
  • 1.5 kašičica praška za pecivo
  • 1 grčki jogurt
  • 1 jaje
  • malo soli
  • crni i beli susam
bagel gbb6c890d2 1280

Priprema:

U činiju prvo pomešajte sve suve sastojke. Dakle, brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodajte grčki jogurt i umešajte dok ne dobijete jednaku smesu. Ukoliko vidite da vam je testo previše lepljivo, dodajte još brašna.

Nakon što umesite testo, podelite na 4 dela i napravite isto toliko bejgla tako što ćete napraviti kuglicu sa rupom u sredini.

Poređajte ih u pleh u koji ste prethodno stavili pek papir, premažite ih umućkanim jajetom i pospite susamom.

Zagrejte rernu i sve peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Foto: Pixabay,
Autor: S. Čumić