Bejgl je pecivo nalik kajezricama sa rupom u sredini, koje se u različitim varijanatama jede uglavnom za doručak ili užinu, a zbog lakoće pripreme omiljeno je i domaćicama jer ne oduzima mnogo vremena u kuhinji.
Sastojci:
- 250 gr brašna
- 1.5 kašičica praška za pecivo
- 1 grčki jogurt
- 1 jaje
- malo soli
- crni i beli susam
Priprema:
U činiju prvo pomešajte sve suve sastojke. Dakle, brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodajte grčki jogurt i umešajte dok ne dobijete jednaku smesu. Ukoliko vidite da vam je testo previše lepljivo, dodajte još brašna.
Nakon što umesite testo, podelite na 4 dela i napravite isto toliko bejgla tako što ćete napraviti kuglicu sa rupom u sredini.
Poređajte ih u pleh u koji ste prethodno stavili pek papir, premažite ih umućkanim jajetom i pospite susamom.
Zagrejte rernu i sve peći na 180 stepeni oko 30 minuta.