Puslice se obično prave od belanaca, to znaju i vrapci na grani, al evo postoje i puslice bez jaja. Food blokerka i kuvarica Sandra Đuretić, poznatija kao Bakina vanglica otkriva kako za kratko vreme možete da pripremite ovu poslasticu.
Sastojci:
– 1/2 šolje akvafaba (voda u kojoj su se kuvale leblebije, možete koristiti i tečnost iz konzerve ili tegle kupovnih leblebija)
– 3/4 šolje šećera
– 1 kašika soka od limuna
Priprema:
Umutite akvafaba Penasto u sneg, treba malo više vremena, ali budite uporni. Dobi ćete sneg kao od belanaca. Dodajte zatim šećer malo po malo, i sok od limuna. Umutite dok ne dobijete čvrst šam kao od belanaca. Vadite kašikom ili dressing kesom puslice. Rernu zagrejte na 90 stepeni i sušite puslice 2 sata bez otvaranja rerne. Ohlađene puslice dekorišite umućenog slatkom pavlakom ili ako hoćete posni varijantu umutite kokosovo kremu, I ukrasite voćem.
NE PROPUSTITE I: