
Bez ruske salate novogodišnja trpeza je nezamisliva, pa zašto prekidati tradiciju?!
Mada recepata ima mnogo, mi vam otkrivamo onaj pravi.
Pravi recept za rusku salatu
Sastojci:
200 gr krompira, 200 gr graška, 200 gr šargarepe, 200 gr šunke, 500 gr belog pilećeg mesa, 1/2 čaše kisele pavlake, 5 kiselih krastavčića, 500 gr majoneza, nekoliko kapi limunovog soka, po ukusu soli.
Detaljniji način pripreme pogledajte u nastavku.
Priprema:
Grašak, šargarepu i krompir skuvati. Krompir i šargarepu pre kuvanja iseći na kockice. Kada je povrće kuvano, ocediti i ostaviti da se ohladi. Pileće belo meso takođe skuvati, a kada se ohladi iseckati sitno. Šunku i kisele krastavčiće iseckati na kockice.
U odgovarajuću posudu staviti povrće, belo meso, šunku i krastavčiće. Zatim dodati majonez i pavlaku. Sve zajedno promešati. Posoliti po ukusu i dodati limunov sok, takođe po želji.
Možete da budete i kreativni i za vaše mališane da napravite Sneška od ruske salate.

PROČITAJTE I: