Ana Ivanović je ovo često pripremala Bastijanu, lako je kao pasulj

Ana Ivanovic 2

Omiljeno jelo Bastijana Švajnštajgera su špagete bolonjeze, ali one koje mu je Ana Ivanović spremala po receptu svoje svekrve, njegove majke.

Pored špageta, za koje je recept nasledila od njegove majke, Ana je sada već bivšem suprugu spremala i tradicionalno austrijsko jelo – kajzeršmarn, koji u njemu budi osećaj toplog porodičnog doma.

ana ivanovic 768x643 1

Očigledno je da bivši srpski zet, kome su se, kada su naša jela u pitanju dopale prženice, obožava testo, a portal svet-scandal.rs donosi recept za ovaj tradicionalni specijalitet.

Kajzeršmarn ili u prevodu carski omlet je takođe jelo od testa, slatko je i pravi se na veoma jednostavan način.

ana i bastijan k

Potrebno je:

-3 jaja,

-2 kašike šećera,

-150 ml mlijeka,

kaiserschmarrn 74262 1280

-180 g glatkog brašna,

-1 prstohvat soli,

-2 kašike maslaca i

– šećer u prahu za posipanje i pire od jabuka kao dodatak.

Priprema:

U jednoj činiji posebno penasto umutiti belanca sa prstohvatom soli, a drugoj žumanca sa šećerom. U žumanca zatim dodati mleko, a potom postepeno dodavati brašno neprekidno mešajući da se ne bi stvorile grudvice.

kaiserschmarrn 1159031 1280

Belanca lagano, kašikom, umešati u belanca. Potom zagrejte pola kašike maslaca u tiganju, a zatim četvrtinu smese izlijte u njega. Ispecite s jedne strane kao deblju palačinku, potom okrenite testo i lagano, viljuškama, doks e testo peče, trgajte ga na komadiće. Isto ponovite i sa ostatkom smese.

Istrgane palačinke istresite u tanjir, pospite prah šećerom i služite uz pire od jabuka.

BONUS VIDEO: Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger uoči dodele Oskara

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Instagram/Pixabay,
Autor: A. Dačić