Login/Registracija

Postoji PET FAZA veze, a evo kako da znati da li je to „ONO PRAVO“

Psiholog Džejd Dajmond istraživao je veze 40 godina. Ima onih koji zaista pronađu svoju pravu ljubav sa kojom ostaju do kraja života, ali je ustanovio i pet stadijuma svake veze kroz koje se ljubav razvija.

Najviše parova svoju vezu okonča u trećoj fazi. Evo kako je on to definisao:

Zaljubljivanje

Hormoni sreće preplavljuju telo, na partnera se gleda kroz ružičaste naočare, dok se mane zaobilaze. Partneru se veruje bez razmišljanja, pa je akcenat samo na dobrim stvarima veze.

Postajete par

Ljubav jača, rađa se zajednički život. Sve više vremena provodite sa partnerom, pa imate uticaj na mnoge njegove aspekte života. Veza postaje jača kada dođu deca. Osećate se zaštićeno i voljeno.

Razočaranje

Osećanja počinju da nestaju, ponašanje partnera počinje da vam smeta, zapažate sve sitnice na koje do sada niste obraćali pažnju. Treba vam prostora, počinjete da sumnjate. Počinjete da se pitate i preispitujete sebe.

Prava ljubav

Do ove faze dovodi odluka da se ipak borite za ljubav. Tada prihvatate partnera onakvog kakav on zaista jeste. Počinjete da razumete njegove mane i prestaju da vam smetaju. Sumnje nestaju, a veza jača.

Znate da je vaša veza “ono pravo”

Faza duboke, jake i iskrene veze. Shvatili ste značenje vaše veze i počinjete da uživate u zajedničkom životu. Sve što radite zajedno počinje da vas ispunjava pozitivnom energijom, imate osećaj da ste jedno. Znate da je vaš partner vaša srodna duša s kojom želite da provedete život, prenosi Cure.ba.

Foto: pixabay,
Autor: S. Čumić