Praznična sezona je nezamisliva bez toplih napitaka koji u zimskim danima najbolje greju.
Ali ako ste preterali za alkoholom tokom novogodišnjih praznika, umesto kuvanog vina koje najbolje greje i dušu i telo, Bakina vanglica ima drugo rešenje- prazničnu toplu čokoladu.
Nije slučajno što je naša draga Sandra iz „Bakine vanglice“ baš ovaj recept ostavila za početak Nove godine, jer cilj i jeste da vam ova godina počne slatko i sa uživanjem.
Recept je za dvoje, te ako se slučajno desi da u blizini nema nikoga, budite slobodni da obe porcije pojedete sami.
Topla čokolada se pravi za čas, a svaka kuća ima sastojke koji su potrebni za ovaj praznični napitak.
A sastojci za toplu čokoladu su:
400 ml. mleka
150 gr. čokolade
1 vanilin šećer
malo cimeta
malo tucane ljute paprike
2 kašike šećera šlag
komadići čokolade za dekoraciju
U nastavku pogledajte detaljnije kako izgleda laka priprema ovog prazničnog napitka.
PROČITAJTE I: