
Većina nas greši dok priprema kafu, a da toga uopšte nije svesna. Ispostavlja se da iste greške ponavljamo iz navike, neznanja ili jednostavno zbog žurbe.
U nastavku saznajte šta zapravo radimo pogrešno i kako da skuvate kafu koja će mirisati na uspomene, a buditi i telo i dušu.

Prva greška – voda vam je već ključala
Najčešća greška je da sipate već ključalu vodu u džezvu sa kafom. Time se aroma “spali” pre nego što se razvije. Pravilno je da hladnu vodu pomešate sa kafom i šećerom (ako ga koristite), pa sve zajedno stavite na tihoj vatri. Kafa treba da se zagreva postepeno – to je cela magija.
Nikako ne meštajte kad provri – to je zamka!
Mnogi u trenutku ključanja promućkaju džezvu. Greška! Kad kafa počne da se penje, samo je sklonite sa ringle. Mešanjem u tom trenutku razbijate penu i kvarite teksturu. Ako volite gustu, punu kafu pustite je da se digne sama.

Džezva nije ukras, ona i te kako menja ukus kafe
Kafa u čeličnoj džezvi ima drugačiji ukus nego u bakarnoj. Ako ste navikli na onu starinsku, punu aromu – investirajte u bakarnu džezvu sa kalajisanom unutrašnjošću. Razlika je kao između instant supe i domaće čorbe, piše Krstarica

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE I: