Neobična tehnika farbanja pramenova koja je oduševila milione žena: Šta je palm painting?

woman g046fdb97b 1280

Leto je obično doba godine kada tražimo promene kojima ćemo osvežiti svoj izgled. Ako ste i vi od onih kojima brzo dosadi boja kose i volite da je menjate često, tu je novi-stari trend koji biste mogli da isprobate ovog leta.

U svetu trendova bojenja kose čini se da svaki dan ispliva neka nova tehnika. Sada je ponovo u fokusu palm painting koji klasične balejaž pramenove podiže na viši nivo dopuštajući koloristima da se malo više igraju.

woman g1d6794c45 1280

Dok u većini ostalih tehnika za postizanje pramenova koloristi boje kosu pomoću četkica, palm painting je gotovo tačno ono što zvuči – bojenje kose isključivo dlanom kao alatom, prenosi Zadovoljna.rs.

Dlanovima ili prstima se nanosi boja direktno na kosu. Ova tehnika stvari čini jednostavnim, lakim za rad i ostvaruje prekrasne rezultate. Palm painting progresivna je verzija tehnike balejaž.

woman gd36a024cd 1280

Koloristima omogućuje 100 odsto slobodnu ruku, utapajući boju u kosu glatkijom površinom dlana, dopuštajući da sve boje budu lepo izblendirane. Ako obećanje prirodnijeg izgleda pramenova nije bilo dovoljno da se odlučite za ovaj trend, postoji i nekoliko drugih prednosti ove tehnike.

woman g49b30818e 1280

Međutim, verovatno najvažnija prednost palm paintinga je to što se smatra da je puno zdravija za kosu od tradicionalnih tehnika folije, koje imaju tendenciju da oslabe folikule dlake. Uz sve ove prednosti, svakako se isplati isprobati sledeći put kada poželite da osvežite izgled.

Foto: Pixabay,
Autor: J. Jović/ Zadovoljna.rs