MOŽEŠ TI TO SAMA: Stari trikovi za piling stopala

Leto je uveliko u toku, kao i vreme sandala i papuča, a samim tim i vaša stopala su izložena pogledima. Ukoliko niste uspeli da sredite zadebljalu kožu na petama, ili ste ih jednostavno upropastili nošenjem ravne obuće, ne brinite, postoji rešenje – stari, domaći trikovi za piling stopala. 

7307417ab0e7b59a99ac64960eb23b59b2c9d3cb

Postoje 3 načina kako možete u kućnoj radinosti da sredite pete, a u nastavku pogledajte i kako. 

Kantarionovo ulje

Gruba koža stopala koja se peruta, posebno oko palčeva i na petama, nikako nije poželjna u toplim danima. Da je se rešite, pomoći će vam dva sastojka. Biće dovoljno da po kašiku šećera i kantarionovog ulja (najbolje domaćeg) pomešate u šoljicu. Tom smesom istrljajte sopala, a to možete da uradite i dok se tuširate. Sva zadebljanja će nestati i koža će biti blistava i glatka. Pritom, neće vam trebati ni posebna krema za stopala jer će ih kantarionovo ulje nahraniti. Postupak ponavljajte jednom nedeljno, odnosno po potrebi.

e97bd7606891cc04eac41545006acfbf66670702Limun

Pete umeju da ispucaju i zbog predugog stajanja, i zbog nedovoljnog unosa vode, zbog gojaznosti, neudobne obuće… Koji god da je razlog, pomoći će piling od soka limuna. Pomešajte kašiku braon šećera, kašičicu soka od limuna, po kašiku meda i maslinovog ulja i sve lepo sjedinite. Lavor napunite mlakom vodom i držite desetak minuta noge u njoj da koža omekša. Onda stopala izmasirajte smesom koju ste napravili, pa isperite mlakom vodom.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće odlično deluje na našu kožu, pa i na kožu stopala. Od njega će pete biti baršunaste, a i pomoći će vam sa upornim gljivicama,piše Zadovoljna.rs. U lavor sipajte mlaku vodu, pa dodajte šolju jabukovog sirćeta. Noge držite u vodi dok ne počne da se hladi, pa stopala obrišite mekim peškirom i isturpijajte ih. Na kraju ih namažite kremom po želji, najbolje onom sa pantenolom, aloe verom ili vazelinom i obujte tanje pamučne čarape.

5f705cb22165b9ffe76e31c4f9a945e9a84ff1fd

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić/Zadovoljna.rs