
Godinama se reklamira kao zdravija zamena za puter, ali margarin je zapravo jedna od najopasnijih namirnica za srce.
Mnogi ga svakodnevno koriste misleći da čine dobru stvar za svoje zdravlje, a zapravo nesvesno povećavaju rizik od srčanih oboljenja.

Zašto je margarin problematičan?
Većina industrijskih margarinskih proizvoda sadrži trans masti – najgoru vrstu masti za zdravlje srca. Trans masti podižu loš (LDL) holesterol, spuštaju dobar (HDL) holesterol i direktno doprinose upalnim procesima u telu.

Gora od slatkiša? Da, i to sa razlogom
Dok slatkiši uglavnom sadrže šećer, margarin kombinuje loše masti sa aditivima i veštačkim bojama. Njegova „zdravija“ reputacija često zavara ljude, ali nutricionisti upozoravaju da je margarin daleko štetniji za kardiovaskularni sistem nego povremeni kolač.

Jedemo ga svaki dan – i to nesvesno
Margarin se ne nalazi samo na hlebu. Koristi se u pecivima, grickalicama, kolačima, pa čak i u nekim „fit“ proizvodima. Čak i ako ga ne kupujete direktno, velika je šansa da ga unosite kroz industrijski obrađenu hranu.
Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!
PROČITAJTE JOŠ:
(Krstarica.com)