KONAČNO OTKRIVENO Zašto nam se tresu noge posle žestokog seksa

Ako ste se ikada zapitali zašto se tresu noge posle seksualnog odnosa, konačno je stigao odgovor i to od stručnog lica. 

Način na koji telo reaguje posle vrhunca zavisi od čoveka do čoveka, a u većini slučajeva to se odražava tako što vam se noge tresu. Terapeutkinja objašnjava da je to zapravo rezultat opuštanja celog organizma posle dobrog, euforičnog seksa.

29bed83eb045098ed0463741d3f6735c0bdb50d4

Orgazmom se oslobađa nakupljena seksualna napetost i telo jednostavno želi da se odmori i opusti. Naime, kad doživimo orgazam, naše telo fizički reaguje na to zadovoljstvo. To uključuje, između ostalog, grčenje nožnih prstiju i pojavu vrlo opuštajućih trnaca po celom telu.

– Kako se uzbuđenje povećava, povećavaju se i otkucaji srca, krvni pritisak. Disanje postaje ubrzanije, a koža rumenija- objašnjava seksualna terapeutkinja dr Lora Vovels iz Velike Britanije. Kad dođe do orgazma, mišići u vagini, ponekad i u drugim delovima tela, često se trzaju ili grče.

01c36d4a908ddccd549fb5b3c43378d968c56f0f

– U isto vreme mozak oslobađa talas dopamina, odgovornog za osećaj zadovoljstva, i oksitocina, hormona koji je zaslužan za povezanost s nekim i maženje – objasnila je doktorka.

Baš to je razlog zašto noge mogu da vam se tresu nakon orgazma. Vaše telo oseća toliko stvari odjednom, a to za posledicu ima nakupljanje velike napetosti u mišićima, posebno u nogama. Dakle, kada je sva akcija gotova i ponovno se opustite, noge vam se obično tresu-  nastavila je dr Vovels i napomenula da razloga za brigu nema, jer je to sasvim normalna posledica dobrog seksa, prenosi Zadovoljna.rs.

Foto: Pixabay,
Autor: I. Ankić/Zadovoljna.rs