Jesenja rapsodija, torta sa orasima i čokoladom je pravi užitak za sve ljubitelje slatkiša. Odlična poslastica koja će oduševiti porodicu, rodbinu i prijatelje, a pogotovu mališane, svi će vam tražiti recept.

Biskvit:
– 2 jaja
– 125g šećera
– 6 kašika vode
– 120g brašna
– 60g mlevenih oraha
– 1 kašičica kafe
– 1/2 praška za pecivo
Fil:
– 5 jaja
– 7 kašika šećera
– 120g čokolade
– 250g putera
Priprema:
Prvo uključite rernu na 180 stepeni. Ulupajte belanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke. Smesu sipajte u podmazan pleh prečnika 18 ili 20cm. Pecite 25 minuta.
Za fil žumanca sa šećerom kuvajte na pari, oko 10 minuta, sklonite sa vatre i umešajte čokoladu, a zatim ostavite da se ohladi. Izradite mikserom puter pa dodajte ohlađen krem i zajedno mutite. Bisvit isecite na tri kore i filujte tortu.