VODOLIJE, NA POTEZU STE: Sreća vam je naklonjena, očekuju vas promene posle 12 godina

VODOLIJA – 21. JANUARA – 18. FEBRUARA

Sledi dobar period za ličnu sreću i porast samopouzdanja, tvrdi astrolog Gordana Mašić.

POSAO – Dugo ste čekali na ovu priču, punih 12 godina. Došlo je vreme da uživate u ovoj prekrasnoj energiji. Naravno, strpljenje će rešiti stvar, kao i uvek. Morate da imate na umu da su novi odnosi veoma važni za vas. Novi odnosi će igrati izvesnu ulogu u vašoj budućnosti. Ne treba da se trudite da se na svaki način približite “novajlijama”, a oni mogu biti u vašem okruženju još od 2016. godine, već treba da budete onakvi kavi jeste. Takođe, nije preporučljivo ni da po svaku cenu istrajavate na svojim modelima ponašanja. U mnogim situacijama ćete se osećati kao da ste u jednini, i nije na vama da stvarate pravila, već da ih sledite – ali nikako po svaku cenu. Ako to pokušate, da sledite druge bez mnogo razmišljanja, imaćete određene probleme, moguće i zdravstvene tegobe.

Vi ste osoba koja veoma teško podnosi nepravdu i banalnost, imate ukus za raskoš, a mnogo toga oko vas vas asocira na šund i kič, bedu i nehumanost. Moraćete i sami da se menjate ako želite da se i vaša okolina promeni. Vi ste osoba koja ima sposobnost da u svim oblastima vašeg delovanja izazovete promene. Na potezu ste! Mada vi sami niste posebno prilagodljivi, u stanju ste da situacijama u kojima se nalazite, date željeni tok. Ne okelvajte, nikad nije kasno. Računajte na to da ćete direktno snositi odgovornost, zavisno od funkcije koju obavljate za svoje okruženje, bilo da se radi o društvu, kolektivu ili porodici. Imaćete snažan uticaj na živote drugih.

7af4af5eacebdc86acf09d27b39c67599ef307e7

LJUBAV – Tokom ove godine zvezde vam nagoveštavaju da imate priliku da se osećate kao junakinja iz romana, pazite da sami ne proizvedete tragediju. Veoma je važno da budete zadovoljni sobom. Možda je izabranik/ca vašeg srca daleko od idealnog muškarca/žene, po vašem mišljenju, ali budite svesni da ne treba da ga menjate. Volite ga baš onakvog kakav je. Naučite da se nasmejete tuđim manama. Zapostavite nekad svoje feminističke sklonosti, jer vi ste osnovali moderni feminizam: blistavost uma, samostalnost, duhovitost su vaše osobine. Sve to nije korisno u muško-ženskim odnosima. Dozvolite drugima da se vežu za vas, da vam pomognu, da u vama vide ranjivost. Dovoljno ste vedrinom privlačili kao svojim tajnim oružjem. Saturn sve čini mnogo ozbiljnijim nego što to spolja deluje. Sreća je tu oko vas zato ne propustite ovu godinu da, ako ste sami, pronađete svoju „drugu polovinu“.

SAVET – Privlačiće vas harizmatični ljudi, pravi boemi, neke osobe iz sveta umetnosti. Pojaviće se u vaš život i jedna vrlo neobična osoba, na prvi pogled izgledaće da nikako niste par, ali će vreme i događaji pokazati da ste stvoreni jedno za drugo. Vama je sreća naklonjena, iskoristite tu svoju prednost.

ZDRAVLJE – Često ste razdražljivi i skloni rasipanju, ne preterane energije. Do sredine godine situacija će biti pod kontrolom. Unutrašnje frustracije će se znatno odraziti na stanje fizičkog zdravlja, najpre kroz razdražljivost i depresiju. Obratite pažnju na cirkulaciju, venski sistem, pritisak i srce, kičmu. Izbegavajte cigarete, alkohol, antidepresive.

OCENA GODINE  – Ispunjenje najskrivenijih želja

Foto: E. Srdić,
Autor: I. Ankić/G.Mašić