Spremite se! Retrogradni Merkur ulazi u završnu fazu

space 4641363 1920

Iako je zvanično u retro hod Merkur krenuo 21.aprila, preretrogradna senka nam je krenula već od 7. aprila, a postretrogradna senka će potrajati i do 31. maja.

Konkretne vrednosti i praktične perspektive će verovatno dobiti veći značaj za sve nas tokom ovog tranzita.

Ovo nije vreme za letove mašte – radije se fokusirajte na stvari koje će vam doneti najopipljivije rezultate, umesto da smisljate nove kreativne nacine razmišljanja i rada, trebalo bi da se držite onoga što znate da sada funkcioniše.

Merkur se generalno ističe fleksibilnošću,ali Bik je verovatno najmanje fleksibilan znak od svih znakova Zodijaka.

Dakle, dok Merkur putuje kroz Bika, možemo se naći da kopamo i zauzimamo krute pozicije kada nam se suprotstave različite ideje, koncepti ili činjenice.

c3bfefc3c0508db53dc51b651fe1e6dc2ce8de32

Imperativ je da ne izgubimo svoju sposobnost da ostanemo otvorenog uma kako bismo mogli da prevaziđemo ovaj tvrdoglavi otpor prema svemu što je novo ili drugačije. Veliki napredak.

Naše interakcije sa drugima su mirne i svrsishodne, držeći dramu i ometanje na minimumu kako bismo mogli da zadržimo oči na našim najvažnijim ciljevima.

Pošto Bik vlada novcem i materijalnim svetom, retrogradnost Merkura može dovesti do pogoršane komunikacije oko vaših finansija i druge imovine.

Retro Merkur u Biku je sjajno vreme da preispitate i preradite svoje finansije, preispitate ideje o zarađivanju novca iz prošlosti i postavite sve svoje karte na sto sa svojom trenutnom situacijom, tako da kada Merkur postane direktan, spremni ste da počnete, unoseći promene koje ste planirali.

Ovo je period u kome ćete osećati da se stvari odvijaju brže nego što želite i moguće je da će vam biti teško da se prilagodite naglim promenama.

esoteric 652641 1920

Najveći uticaj retrogradnog hoda osetiće Blizanci, Bikovi i Škorije.

Bik – u periodu retro hoda mogući su zdravstveni problemi, problemi sa članovima porodice kao i finansijska nestabilnost.

Blizanci – karijera je na klimavim nogama, iako želite postići neke rezultate ovaj period će vam to još više osporavati. Strpite se do druge polovine maja i ne donosite ishitrene odluke.

Škorpije – problemi u partnerskim odnosima, sukobi se mogu rasplamsati zato pokušajte držati stvari pod kontrolom da biste mogli normalno funkcionisati.

Foto: Pixabay,
Autor: A.M/Luftika