Login/Registracija

Muzika po Zodijaku: Ovnovi vole tehno, Bikovi narodnjake, a evo ko otima mikrofon

6cb2978d310b4da569050c27d7f8cff179f2ba43

Da li znali da horoskopski znak određuje vaš muzički stil? U nastavku teksta otkrivamo vam ko je kraljica klasične muzike, a ko narodnjaka.

OVAN

Pre će birati brži disko ritam, rok i tehno. Voli dobru narodnu pesmu, a i onu sa primesama turbo – folka. U kafani poručuje muziku i kiti muzikante. Često ćete ih sresti i na koncertima ozbiljne muzike. Ako su talentovani pevači nikada im ne zafali energije. Ovan sam bira pesme, a često je i kantautor.

Poznati Ovnovi: Željko Joksimović, Ekstra Nena, Miki Jevremović, Gordana Lazarević.

1ed08555828bde3762f8e2acb93b892560a847e5

BIK

Najviše Bikova ima u narodnoj muzici. Lako zasviraju. Leži im harmonika ili bubanj. Vole etno pesme, trubače, a dušu im krepe, sevdalinke i starogradske pesme, baš kao i crno vino. Kada izađu u kafanu često okupe muziku oko stola, naručuju pesme ne žaleći para. Muzikalni Bik i sam uzme mikrofon kako bi otpevao svoje omiljene pesme. Ili su u narodnoj muzici, ali ima ih i u operi. Izdržljivi su i novac se naprosto lepi za njih.

Poznati Bikovi: Silvana Armenulić, Džej, Saša Popović, Saša i Dejan Matić, Katarina Grujić, Đorđe Balašević…

Milica Todorovic i Sasa matic

BLIZANAC

Biraju moderan ritam, pop i rok muziku, a često i mešavina istih, nešto između. Tu su i haus i tehno. Strana muzika im je zakon. Odlični su šoumeni, zabavljači i imitatori. Ako se profesionalno bave pevanjem u stanju su da napune i najveće muzičke hale, pa i sportske stadione. Imaju publiku svih dobi.

Poznati Blizanci: Zdravko Čolić, Ceca Ražnatović,  Vlado Georgijev, Snežana Đurišić, Marina Perezić, Gordana Stojičević…

RAK

Evergrin i narodna muzika su za Rakove. Kako poštuju tradiciju, uvek su za očuvanje autentične izvorne pesme. Među Rakovima ima dosta pevača, znaju da prenose emociju i ostvare blizak kontakt sa publikom. Pesma im otvara dušu. a i novčanik.

Poznati Rakovi: Zorica Brunclik, Nada Topčagić, Jasna Milenković Jami, Zlata Petrović, Saša Kovačević, Isak Šabanović.

LAV

Lavovi su predstavnici zabava, diskoteka, vole da đuskaju uz razne vrste muzike. Rado posećuju gala prijeme i sami ih organizuju. Uživaju da se iskažu na plesnom podijumu, gde su sve oči uprte u njih. Rođeni su za scenu i veoma često im je životni poziv vezan za nju. Vole popo balade i sve dobre pesme kvalitetnih nota. ,

Poznati Lavovi: Jelena Karleuša, Neda Ukraden, Milica Pavlović, Topalko.

DEVICA

Naizgled suzdržana i sramežljiva u duši je veseljak. Muziku deli samo na dobru i lošu, voli balade, filmsku muziku… Ali se i sama bavi muzikom trudeći se da uvek dobro posluša pesmu pre nego je snimi. Obično uspevaju da prepoznaju hit pesmu.

Poznate DEVICE: Ana Bekuta, Kemal Monteno, Šaban Šaulić.

3544308fea912b540d9e87c921333af9f30e45cc

VAGA

Tipičan predstavnik umetnosti. Ljubitelji su pop muzike i balada. Naginju više urbanoj muzici iako se opredele narodnoj muzici biće prizvuka i popa i roka. Umetnici pevači Vage svojim šarmom i ljupkošću uvek iznova oboriti svoju publiku s nogu. Ne razmeću se novcem.

Poznate VAGE: Lepa Brena, Bebi Dol, Dragan Kojić – Keba, Milica Todorović, Željko Samardžić, Miloš Bojanić.

ŠKORPIJA

Pravi predstavnik disko ritma, tehno i pop – roka. Ako izaberu profesuju pevača neće birati da se domogne vrha i da njemu ostane do poslednjeg daha. Novac ih hoće, možda zato što su i same darežljive.

Poznate ŠKORPIJE: Toma Zdravković, Merima Njegomir, Marija Šerifović, Aleksandar Sofronijević, Bora Čorba, Aca Lukas.

STRELAC

Pomno prate svetske top liste. Može to biti i muzika Dalekog Istoka, pa i plesovi afričkih plemena, gde su bubnjevi dominantni. I tehno muzika im je ok. Narodnu muziku slušaju kada su svadbe, krštenja. Vole operu i rado zalaze u koncertne dvorane. Ako su se opredelili za narodnu muziku, često težiće da u nju ugrade malo zabavnog i disko ritma. Njihov kavaljerski duh izmami slične, pa se često vrate sa dobrim bakšišom sa turneje. 

Poznati STRELCI: Marija Kalas, Era Ojdanić, Knez.

JARAC

Neumoran je, u stanju je da satima prati i brze ritmove rumbe ili čačača. Privlače ih latino plesovi, pa čak i balet. Kako ulaze u zrele godine, obožavaju klasičnu muziku. Ukoliko su namerili da postanu pevači, njihova ambicija ne jenjava. Ozbiljni su u izboru repertoara, na kom se može naći mnoštvo izvornih pesama. Daju maksimum jer vole da budu uvaženi, a i da se vrate sa zasluženim honorarom.

Poznati JARČEVI: Lepa Lukić, Boki Milošević, Vesna Zmijanac, Dragana Mirković, Kornelije Kovač.

DRAGANA MIRKOVIC NNK SNIMANJE 13122022 FOTO MUNJA 5 ok

VODOLIJA

Najviše vole disko ritam. Kako spadaju u kontroverzne, danju spavaju, a noću luduju, česti su posetioci noćnih klubova, diskoteka, splavova, a nije im strano i da navrate u kafanu. Rade na očuvanju etno i starogradske muzike. Ukoliko su pevači, nastoje da njihove pesme uvek imaju neki novi pravac. kako u osnovi vole ljude, emitujući ljabav, znaju da privuku brojne goste. Kad je neka dobra pesma ne žale novac. 

Poznate VODOLIJE: Predrag Živković Tozovac, Usnija Redžepova, Stefan Milenković.

RIBE

Romantičnim ribama najviše prijaju balade i instrumentalna muzika. Najčešće posećuju mesta gde ima duše, i dobre pesme, a kakav je ambijent to im i nije toliko važno. Opera i balet ih privlače, pa onim talentovanijim to bude i životi poziv. Obično su u zabavnoj muzici, a kao pevači narodne muzike, jako vode računa da pesma budi emociju u publici. Često su i kantautori i veoma cenjeni umetnici. 

Poznate RIBE: Momčilo Bajagić Bajaga, Olivera Katarina, Snežana Savić.

POGLEDAJTE I:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. A.