Login/Registracija

GODIŠNJI HOROSKOP: Lavovi na velikom ispitu, mnogi će promeniti pogled na život

LAV – 23. JULA – 22. AVGUSTA

U 2021. godini posao će vam „ukrasti“ sve vreme i okupirati vam misli. Pred vama je prilično izazovan period, bićete u fazi neke kulminacija sve što se dogodilo – tvrdi astrolog Gordana Mašić.

POSAO – Računajte na to da će ova godina biti puna kratkotrajnih kriznih perioda. Karijera vam oscilira, tako da troškove morate da svedete na razumnu meru. Ako dobijete neku novu poslovnu ponudu, dobro razmislite pre nego što je prihvatite, šta se od vas traži. Na poslovnom planu će vam biti neophodno mnogo mudrosti i strpljenja. Ova, a za mnoge od vas i naredne dve godine, biće prava provera vaših sposobnosti. Nije dovoljno samo imati želju za napredovanjem, treba našto konkretno preduzeduzeti, a ako ste već na željenoj poziciji, i dokazati koliko ste sposobni da budte na liderskoj poziciji.

Saturn u negativnom aspektu prema vašem Suncu može se pokazati kao negativni činioci koji utiču na vašu individualnost. Jupiter i Saturn u sedmoj kući ukazuje na mogućnost takmičenja, borbi, rivalstva, javnih neprijatelja. Ovo je takođe i mogućnost razvoda, tužbi. U mitologiji su ovo (uticaj Jupitera i Saturna na poziciju vašeg znaka), poput funkcije ega i njegove senke – često predstavljene kao heroj i njegov verni pratilac, poput Tezeja i Piritoja, ali isto tako i kao heroj i njegov veliki neprijatelj, koji je u stvari on sam. Vi nećete biti sposobni da suprotnosti vidite kao stvari sa istim značenjem, a upravo vaša tamnija strana je simbolizovana tranzitnim Saturnom, to je put koji izvodi na svetlo vaš puni potencijal. Morate se delom lišiti komfora bitisanja samo u svetlu svesnog ega, postavljajući svoju tačku gledišta bliže objektivnoj tačci stvarnosti. Veoma je važna kontrolisana i disciplinovana poslovna strategija, ali i strogost koju ćete sprovoditi prema sebi lično. Budite svesni odgovornosti. Pazite se ekstremizma i preteranog hedonizma i ekstravagancije. Moguć je raskid poslovnog partnerstva.

LJUBAV – Jupiter je ušao u znak koji je tačno preko puta vašeg znaka, to je opozitna pozicija koja naglašava odnos JA – TI. Ovo je priča o odnosu „jedan na jedan“. Kod pojedinih to može nagovestiti ulazak u brak, ili rešenje važnih pravnih pitanja. Uglavnom, lako može da se dogodi da vas nešto ili neko pogodi kao „grom iz vedra neba“. Kad vašu glamuroznu i romantičnu prirodu pozovu na odgovornost, savlada vas tuga. A možete da padnete i u očajanje. Najviše vam odgovara muškarac/žena koji/koja je neka velika zverka, koji vas obožava i ne dozvoljava vam da o bilo čemu brinete. Tokom naredne dve godine očekuju vas velike promene, pa ćete morati u skladu sa tim da promenite i poglede na život. Transformacione krize se očekuju na planu partnerstva, poslovnog ili ljubavnog života. Bićete u prilici da donesete neke ključne odluke. Vaš život se pod snažnim dejstvom Urana menja u neočekivanom smeru, naravno u zavisnosti od natalnih pozicija. Potreba za smislom i svrhom je naglašena, to vam je neophodno da bi se osećali ispunjeni.

SAVET – Iskoristite prvu polovinu godine da zablistate što jačim sjajem, prikupite što više svetlosti, jer već u drugoj, vaša samouverenost će biti na proveri. Ovo je za vas promenljiva godina, a drugi njen deo biće ispit za mnoge od vas, možda najteži do sada. Saturnov tranzit iniciraće iznenadno „osvešćenje“. Vreme je da sve poteškoće u kojima ste se do sada našli dobiju svoj oblik. Kako ćete ih rešiti, zavisi od vaše zrelosti.

ZDRAVLJE – Češće nego svi ostali oboljevate od srca i kičme, oboljenja srca mogu biti posebno ozbiljna, što se može pokazati tokom drugog dela godine. Magnezijum je vrlo delotvoran u vašem slučaju jer vam vraća izgubljenu snagu. Bavite se sportnom zbog postizanja telesne ravnoteže.

Ocena godine – Ne fokusirajte pažnju na probleme

Foto: E. Srdić,
Autor: G. Mašić/I.Ankić