Login/Registracija

Astrolozi otkrili: Ovako je najlakše izračunati podznak

pixabay

Sigurno ste čuli da je podznak veoma bitan deo vaše natalne karte i vašeg horoskopa i da mnogo govori o vama. To što je podznak, ne znači da je manje bitan i da ne treba da znate ništa o njemu. Naprotiv.

Svako od nas u trenutku rođenja je rođen pod određenim znakom koji nam daje neke osnovne karakterne, osobine i sklonosti. Druga stvar koja je bitna za našu natalnu kartu svakako je naš podznak ili ascendent, kao i naš mesečev znak.

Podznak je vrlo značajan jer on predstavlja naš karakter i našu ličnost, određuje naš temperament i zapravo zaokružuje čitavu priču o nama samima, priču o tome kakvi smo zapravo, kako se ponašamo, kako reagujemo i koje sposobnosti imamo.

Podznak utiče na naš stav i način kako se postavljamo prema drugima.

Možemo slobodno reći kako je naš podznak ulazna vrata koja nam pomažu razumeti našu natalnu kartu.

Prva kuća, njen početak koji nazivamo ascendent (podznak) pokazuje naše prirodne sklonosti i tendenciju, našu individualnost kao i način na koji se izražavamo. Podznak je ono kako nas drugi vide, a takođe ima i veze s tim kako želimo da nas drugi vide.

pixabay

Utiče na naš pristup životu, pogled na svet, naš izgled i pojavu kao i početak svih naših pohteva. Mnogi zapravo veruju kako je podznak ono što otkriva svrhu naše duše.

Danas na internetu, naročito na astrološkim stranicama, možete lako pronaći svaki horoskopski znak i njegov podznak i šta on donosi. Neki veruju da naš podznak počinje više da se naglašava u tridesetim godinama života, a stručnjaci u ovom polju smatraju kako nas i dalje naš primarni znak vodi kroz život dok podznak samo naglašava određene karakteristike.

Ukoliko želite tačne i konkretne informacije o svojoj natalnoj karti, veoma je važno znati da se svaki minut broji. Ne možete reći: “Rođena sam otprilike oko podneva i želim da znam sta sam u podznaku”, a evo i zbog čega.

Posmatrajte svoj horoskop kao jedan krug podeljen na 12 delova. Svaki taj deo podeljen je na 30 stepeni (i čini 360 stepeni). Na svaka 4 minuta, taj krug se pomera za stepen. Za dva sata, pomeri se za ceo jedan znak.Ukoliko ste rođeni negde na granici između ta dva prelaza, i 2 minuta razlike mogu biti velika promena.

pixabay

Kako izračunati podznak

Da bi znali kako da odredite podznak u horoskopu, treba da znate tačno vreme rođenja, sat i minut i tačno mesto rođenja.

Na osnovu tih informacija bacite se na određivanje podznaka.

Evo ga obrazac: Ascendant (podznak) = arcrtan (- cos A/ sin A cos E + tan L sin E)

Nimalo jednostavno, zar ne? Da vam ne bi objašnavali šta su ovi parametri A, E i L i kako izračunati podznak na osnovu njih, daćemo vam jednostavniju metodu.

Na internetu možete potražiti kalulator podznaka, ali još je jednostavnije da odmah pogledate tabelu podznaka. Ukucajte na vašem internet pretraživaču tabelu podznaka, a dalje pomoću nje je jednostavno.

pixabay

Nađete na vrhu tabele podznaka svoj mesec rođenja. U toj koloni potražite tačno vreme u koje ste se rodili, u tabeli su date vrednosti od-do, pa potražite gde se uklapate.

Sa leve strane, u redu u kojem je vaš sat rođenja naći ćete svoj podznak.

Ovo nije univerzalna tabela jer je za podznak bitno i gde se rođeni, u kom mestu i na kojoj geografskoj dužini i širini. Ako ste rođeni na našem području, poprilično je tačna, ali ako ste se igrom slučaja rodili u Australiji, potražite neki online kalkulator podznaka.

Foto: pixabay,
Autor: Nova