Gazirana voda je odličan saveznik pri mršavljenju

image 10 12

Ukoliko vam je milija gazirana voda, ne morate da brinete da li štetno utiče na zdravlje. Ona osvežava i hidrira, kao i obična voda i nema nikakve štetne posledice po telo.

Studija iz 2012.godine objavljena u Journal of Nutritional Science and Vitaminology pokazala je da pijenje gazirane vode može učiniti da se duže osećate siti i može pomoći da se hrana duže zadrži u vašem
stomaku.

Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin deluju na receptore u grlu i stomaku stvarajući osećaj manjeg ili većeg apetita. Gazirana voda deluje na povećanje leptina i povećava osećaj sitosti. Zato čaša ili dve gazirane vode uz obrok smanjuje apetit i korisna je za sve vrste dijeta.

image 10 13

Gazirana voda ne utiče štetno na naše zdravlje.Ona je bez kalorija i bez šećera a zbog specifičnog ukusa, mnogi je radiije i više piju. Stvara osećaj sitosti, naročito ako se pije na prazan stomak, tako poboljšava probavu i odličan je saveznik u mršavljenju.

Možete da odahnete i slobodno popijete svoje omiljeno piće, gaziranu mineralnu vodu – šampanjac među vodama. Uz njeno konzumiranje biće i manje brige za dobro zdravlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Pixabay / Shutterstock,
Autor: Grand