Login/Registracija

POČELA JE PRAVA BORBA: Kandidati sve bolji, MENTORI SVE SUROVIJI (VIDEO)

Sinoć je zvanično počeo treći krug, u kome takmičari nastupaju u čuvenim duelima.

Neki bi rekli da počinje prava borba na velikoj Grandovoj sceni gde se kandidati bore jedni protiv drugih, ali jedno je sigurno- prvo treba pobediti sebe.


Imali smo prilike da čujemo 17 kandidata koji su nam pokazali da li su uspeli da zadovolje kriterijume žirija i približe se još jedan korak bliže ka ostvarenju svojih muzičkih snova.

Veče sjajnih rezltata počelo je duelom između Kerima Zeljkovića i Lučijana Šečića koji je još jednom ubedio žiri u svoj moćan vokal i direktno se plasirao u naredni krug, sa čim se ne može pohvaliti njegov protivnik kome je njegova mentorka Ana Bekuta javno uputila kritiku.


Nije lako fascinirati žiri u svakom pojavljivanju, a to je još jednom pošlo za rukom mladom Aleksandru Simiću iz Mionice koji je još jednom pokupio sve pohvale za mestralan nastup.

– Način na koji ti predstavljaš sebe i osećaš muziku to je nešto što me baca u trans. Ja sam tobom preoduševljena i što se mene tiče ne bih imala nikakav problem da pobednik ove sezone budeš ti i to odmah – poručila mu je Marija Šerifović.

Od kada je Svetlana Ražnatovič postala deo „Zvezda Granda“ nekoliko puta se poteglo pitanje ko je miljenica Saše Popovića, a sinoć je ponovo stao na Cecinu stranu i apsolutno se složio sa njenim mišljenjem.


Jedan moćan duel priredili su nam Miona Laura Srećković i Nermin Handžić koji su pokupili sve simpatije žirija, dok su u preglasavanju presudile su nijanse ili povlastice „Ti meni, ja tebi“ kako ih naziva Saša Popović

Da su se naoštrili takmičari, ali i njihovi mentori videli smo kod nastupa Melihe Imširović i Martina Nedeljkovića, koji su takođe osvojili maksimalan broj glasova, međutim kada je Marijina kandidatkinja ipak dobila prednost, Ceca nije mogla da obuzda emocije pa ostatku žirija poručila da su licemeri.

– Puštate ljude koji guču a onda nekome ko razvali kako otpeva nalazite mane. Pa vama bre ne može da se ugodi, foliranti! Ja nisam takav čovek, nikada se neću svetiti preko kandidata– vikala je Svetlana.

Kada je u pitanju muzičko znanje i iskustvo, Dragan Stojković Bosanac nema konkurenciju, a to odlično prenosi i na svoje kandidate. Njegov takmičar, Kenan Dervišević, izveo je numeru Šabana Šaulića „Jedna lasta ne čini proleće“ za koju su svi čalbovi žirija smatrali da je izvanredno otpevao, a Marija je poentirala kako niko do sada nije otpevao tu numeru kao on.


Došlo je vreme i da žiri podigne standarde, pa osim talenta očekuju da vide dodatan rad kod kandidata kako bi napredak bio očigledan. Iako je pauza između prethodnog i novog kruga bila dovoljno duga, za Šejlu Hujdur je bila kratka s obzirom da se u to vreme udala. Njena mentorka Marija Šerifović je priznala da je imala razumevanja, ali ne i previše, što je izrevoltiralo Cecu.

– E, pa ne može. Nisi se udavala i ne znaš– odbrusila je Ražnatovićka.

Pravo iznenađenje bilo je kada se na sceni pojavio takmičar iz prethodne sezone, Filip Jovanović koji je premijerno izveo svoju novu pesmu „Kralj“.

Navikli smo na diplomatski stav Snežane Đurišić koja je uvek realna sa svojim komentarima, međutim imala je zamerku na pesmu „Halima“ koja je bila izbor Azura Mehmedovića smatrajući da nije za takmičenje.


– Snežana, sve sam očekivao od tebe, ali da kažeš da ova pesma nije za takmičenje, ne– začuđen je bio Popović.

Pored čarki, naš žiri ume i tek kako da se ujedini i našali a sinoć je na tapetu bila Ceca. Naime, njena kandidatkinja je nastupala poslednja, a kada se žiri pravio da nisu dali nijedan glas i videli nju reakciju prasnuli su u smeh i ispravili situaciju.

Čak sedam takmičara sinoć se direktno plasiralo u naredni krug, dok su se za preostala četiri mesta kandidati borili u baražu, a ko je uspeo u toj misiji pogledajte OVDE, dok celu emisiju možete pogledati u videu ispod.

Foto: Z. K. Munja / E. Srdić / L. Cvetković,
Autor: S. Čumić