Login/Registracija

MAESTRALNA ZAVRŠNICA: Od odustajanja, suza do ostvarenja snova (VIDEO)

Talentovani veterani su i ove nedelje bili na visini zadatka i žiriju i gledaoci priuštili zabavu neviđenih razmera. 

U završnici četvrfinalapredstavilo se devet talentovanih pevača amatera sa velikim samopouzdanjem i skromnim snovima, a samo pojedinima pošlo je za rukom da se plasiraju u polufinale. 


Stručni žiri koji su činili Saša Milošević Mare, Neda Ukraden i Šerif Konjević bili su na velikim mukama da od dobrih pevača odaberu najbolje, a u tome su presudile isključivo nijanse. 

Takmičarsko veče u velikoj završnici otvorio je Dubravko Biondić iz Virovitice koji je sebi u petom krugu postavio visoke standarde. Njegov muzički izbor bio je Nedeljko Bajić Baja i hit „Snovi od stakla“ za koji je žiri smatrao da je ogroman izazov. 

– Uvek te pevljive pesme nose zamke sa sobom. Žika za takve pesme dobro kaže da se u studiju lako peva, ali je to izazov za pevanje uživo. Možda to nije najzahtevnija pesma u smislu raspona, ali je u smislu donešenja uživo ozbiljan zahvat. Čestitam i tebi i orkestru, ja sam uživao – rekao je Mare. 


Da nije sve uvek idealno i da se nevolje dešavaju čak i profesionalcima dokazala je Vesna Damnjanović koja je u poslednjem trenutku htela da odustane od takmičenja.

Zbog alergijske reakcije koja je udarila na njeno grlo, te je ostala bez glasa takmičarka se plašila da neće moći da da svoj maksimum, ali se nije nadala da će zt podršku svih u studiju na kraju uspeti u tome. 

– Stvarno nemam reči. Osetio sam da je alergija učinila svoje, ali onaj ko zna da peva, njemu ništa nije teško. Sad imaš neku posebnu emociju, sve pohvale za tebe – rekao je Šerif, dok je Neda poentirala:

– Vesna, ako si se posle razvoda odlučila da propevaš, nek’ si se razvela, jer stvarno si jedno vanserijsko grlo, jedna divna muzikalnost, jedan zvonki glas kome ni alergija, ni sve te blokade ne mogu ništa.

Ovo reči žirija rasplakale su prvo njenu majku, zatim nju, a ni publika u studiju nije ostala imuna (VIŠE O TOME OVDE).

Pravi muzički i scenski spektakl priredio je Amer Čengić, zbog čega mu je Žika poručio da je spreman za Holivud. 

– Mada ovakvih nema u Holivudu, kad se Čenga pojavi oni njihovi su smešni -dodao je Jakšić. 

Pojedini takmičari išli su na sigurno, kao što je to učinio Radenko Bilić, te je na kraju zbog toga „popio“ kritiku žirija. A zašto su ga iskritikovali i šta su mu zamerili, saznajte OVDE! 

Sjajnu poruku za neudatu takmičarku Nedinu Mustafić imali su gotovo svi članovi žirija, koji su njenim odabirom pesme bili oduševljeni. 

Ali Žika nije bio oduševljen kada je usred emisije dobio ponudu za ženidbu. Branio se Jakšić, ali je u odbranu morao da stane njegov prijatelj Mare. Kako je izgledalo bežanje od ženidbe, pogledajte OVDE!

Maestralna interpretacija 72-godišnjeg takmičara Vladana Simića dirnula je Šerifa, te suze nije mogao, a i nije želeo da sakrije. 

– Stvarno nemam reči za Vašu interpretaciju, donosite sevdah na neki poseban način. Neka Vam Bog podari zdrvalja sto godina, a ja bih voleo da se nekad i privatno družimo i zapevamo – poručio je Šerif, a Neda dodala:

– Ja sam ostala bez teksta. Vladane, ti si negde moja generacija i mnogo si me iznenadio. Pevač koji odabere ovu pesmu, mora da zna da peva, mora da zna i intonaciju i dinamiku i ogroman raspon i ogromno nijansiranje, ma svaka ti čast!

Pojavljivanjem u takmičenju veterana snove je ostvarila i Dragana Petrović iz Knina, čiji je suprug priznao da i sam ubira plodove njene popularnosti. 

A uspomene na nekadašnju popularnost evocirao je i jedan od najstarijih učesnika ove sezone, koji je u petom krugu, a nakon 50 godina imao dirljiv susret sa nekadašnjom koleginicom. 

Ukoliko ste propustili da pogledate ovonedeljnu emotivnu emisiju, pravo je vreme da to natenane učinite sad. 

Foto: Z.K.Munja/Luka/Elena,
Autor: I. Ankić