
Ovaj autentični recept otkriva sve tajne pripreme jagnjetine koje će vas ostaviti bez daha. Za ovu čaroliju na tanjiru, pripremite se za kombinaciju sočnog jagnjetine i kremastog mleka, začinjenog savršenim dodacima koji će oživeti vaša čula. Sastojci su jednostavni, ali rezultat je neodoljiv!
Sastojci:
- 5 kg jagnjetine
- 5 l mleka
- 4-5 krompira
- 6 šargarepa
- 2 lovorova lista
- 1 kašika suvog začina
- Biber
- So

Priprema:
Meso oprati, izrezati na veće komade i preliti mlekom. Dodati lovorov list, biber i so i kuvati 90 minuta. Šargarepu očistiti i iseći na pola, krompir očistiti i iseckati na polovine ili četvrtine .U vatrostalnu činiju gde ćete peći jagnjetinu složite prvo povrće, pa meso kuvano u mleku i preliti mlekom koje je ostalo nakon kuvanja. Začiniti po ukusu. Pecite poklopljeno sat vremena na 300 °C i pola sata otklopljeno na najvećoj temperaturi.

U videu pogledajte ceo postupak prirpeme:
PROČITAJTE I: