Ovo tradicionalno jelo se priprema brzo, a čaroban miris i ukus vratiće vas u detinjstvo. Ideja iz emisije „Praktična žena“, po receptu naših baka Podvarak od slatkog kupusa sa piletinom.
Sastojci:
- 700-800 g piletine (bataci, belo meso…)
- 1 glavica kupusa
- 2-3 kašike masti
- 200g dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 koren celera
- 1 paprika
- 1 konzerva pelata ili 2-3 sitno iseckana paradajza
- začini: lovorov list, biber u zrnu i začinska paprika
Priprema:
Iseckati povrće na krupnije kocke. Dodati so i začine, sipati konzervu pelata i mast pa upaliti da se kuva u loncu na tihoj vatri dok povrće sasvim ne omekša. Kuvano povrće prebacite u tepsiju. Ako ima previše tečnosti nemojte je svu sipati. Stavite u rernu na 220°C da se zapeče i da ispari višak tečnosti. U rerni je dovoljno oko 45min do sat vremena. Kad se pravi sa mesom onda meso stavite da se kuva sa kupusom od samog početka. Uz ovo jelo se najlepše slaže salata od svežeg krastavca ili tarator salata (srpska verzija tzatziki salate).
U videu pogledajte ceo postupak pripreme:
PROČITAJTE I: