Ukoliko ste gurmani i ljubitelji začinjene hrane recept Bakine vanglice za mućkalicu od patlidžana će vas potpuno oduševiti.
Ono što je najvažnije priprema ovog specijaliteta ne oduzima mnogo vremena, a sigurno je da ćete ukusom biti oduševljeni, i vi, ali i vaši ukućani.
Priprema:
Patlidžane iseći na pola, zatim paradajz iseći na četvrt, a belom luku odsecite gornji deo. Sve to leppo posolite, prelijte maslinovim uljem i pokrite aluminijumskokm folijom.
Zatim ubacite u rernu i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kada sve bude gotovo, oljuštite paradajz, istisnite beli luk i oljuštite patlidžan, a potom sve zajedno stavite u šerpu. Začinite po želji i krčkajte desetak minuta.
Ceo postupak pripreme pgledajte u videu ispod:
BONUS VIDEO: Koncert Aleksandre Prijović
POGLEDAJTE I: