Jednostavno i preukusno: Gurmani, uživajte u mućkalici od patlidžana

ipiccy image 35 2

Ukoliko ste gurmani i ljubitelji začinjene hrane recept Bakine vanglice za mućkalicu od patlidžana će vas potpuno oduševiti.

Ono što je najvažnije priprema ovog specijaliteta ne oduzima mnogo vremena, a sigurno je da ćete ukusom biti oduševljeni, i vi, ali i vaši ukućani.

ipiccy image 36 2

Priprema:

Patlidžane iseći na pola, zatim paradajz iseći na četvrt, a belom luku odsecite gornji deo. Sve to leppo posolite, prelijte maslinovim uljem i pokrite aluminijumskokm folijom.

Zatim ubacite u rernu i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Kada sve bude gotovo, oljuštite paradajz, istisnite beli luk i oljuštite patlidžan, a potom sve zajedno stavite u šerpu. Začinite po želji i krčkajte desetak minuta.

Ceo postupak pripreme pgledajte u videu ispod:

BONUS VIDEO: Koncert Aleksandre Prijović

POGLEDAJTE I:

Foto: Printscreen,
Autor: J. Jović/Bakina vanglica