Mileram tart sa šljivama prava jesenja poslastica po ideji iz emisije „Praktiča žena“. Priprema se brzo i lako, a ukus će iznenaditi i one koji nisu ljubitelji ovakvih poslastica.
Sastojci:
- 250g brašna
- 100g sećera
- 80g putera
- 5g vanilin šećera
- 5g praška za pecivo
- 1 celo jaje
- 5 dl mleka
- 5 žumanaca
- 10 g vanilin šećera
- 200g šećera
- 50 g gustina,
- 800g milerama
- 500g šljiva
Priprema:
Od navedenih namirnica (brašno, šećer, puter, vanilin šećer, prašak za pecivo i jaje) napraviti glatko testo pa njime obložiti kalup. Obavezno uz kalup podići testo oko 3 cm.
U odgovarajućoj šerpi pomešati mleko, šećer, gustin, žumanaca i vanilin šećer. Mešati do tačke ključanja. Kada se fil zgusne tj. bude kremast, dodati mileram neprestalnim mešanjem van grejnog tela. Fil sipati u kalup koji smo predhodno obložili testom. Poravnati lagano špatulom pa odozgo poređati šljive bez košpica isečene na listiće.
U videu pogledajte ceo postupak pripreme:
PROČITAJTE I: