
Da, jesu cvetovi i vrlo su jestivi, ukusni i zdravi.
Možete ih puniti, pohovati, koristiti u salatama, kao varivo, u čorbama i supa a, a evo mog današnjeg predloga
Sastojci:
10 cvetova tikve
Punjenje:
150g sira
100g šunke
1 jaje
Listovi nane i peršuna
So i biber

Smesa za pohovanje:
1 šolja pirinča
1 kašičica kurkume
2 čena belog luka
1cm svežeg đumbira
1/2 kašičice slatke paprike
1/2 kašičice tucane ljute
So i biber

Priprema:
Pirinač potopite u vodu oko 3 sata da odstoji. Zatim ga procedite, stavite u blender, dodajte oko pola šoljice vode i sve ostale sastojke, te izblendujte.
Cvetovima izvadite tučkove i napunite smesom za punjenje. Punjene cvetove uvaljajte u smesu za pohovanje i pržite u ulju. Poslužite uz sos po želji.
NE PROPUSTITE I: