Ukusno i zdravo: Kineska piletina sa crnim pirinčem (VIDEO)

Capture 20

Ukusna i sočna piletina po receptu Bakine vanglice ostaviće sve ljubutelje dobrog ukusa bez reči.

Capture 21

Sastojci:

– 300g pilećeg filea

– 2cm svežeg đumbira

– 3 čena belog luka

– 1/2 korena celera

– 3 šargarepe1

– 2 crvene paprike

– 2 žute paprike

– 1/2 cveta brokolija

– 1 crni luk

– 100ml soja sosa

– 1 kašika gustina

– velika šolja crnog pirinča

Priprema:

Isecite meso na trakice i zalijte sa 50ml soja sosa i ostavite. Luk isecite na listiće, kao i beli luk, a đumbir na sitne kockice i to ostavite sa strane. Povrće iseckajte na uske trakice. 

U voku prvo kratko propržite šargarepu i celer, a zatim odložite u šerpu sa strane. Zatim kratko pržite papriku i brokoli te i to odložite u šerpu. Zatim pržite piletinu, par minuta, pa dodajte crni i beli luk i đumbir. Zalijte gustin om razmućen im sa 100ml vode i krčkajte još 5 minuta. Na kraju dodajte dinsta o povrće iz šerpe i sve sjednite. Začinite po ukusu i dodajte ostatak soja sosa te poslužite uz kuvani crni pirinač.

Foto: Instagram,
Autor: A. Milinković