Ko još ne voli picu, posebno kada je u pitanju domaće testo?! Ako ste mislili da sve što je ukusno je i komplikovano, prevarili ste se.
Bakina vanglica ima savršen recept za domaću picu koju svako može da spremi.
Sastojci za testo: 300g brašna, 1/2 suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, 180ml mlake vode i 20ml ulja.
Sastojci za nadev: 100g šunke, 100g dimljenog vrata, 200g kačkavalja, 1 crvena paprika, 100ml pelata, 5 čeri paradajza, 50g domaće kobasice i origano.
Priprema:
U malo vode od navedene mere razmutite kvasac, šećer i kašiku brašna. Kad kvasac proradi pomešajte ga sa ostatkom sastojaka i umesite glatko testo. Ostavite da naraste dok se ne udvostruči, a zatim ga razvucite, premažite pelatom i poređajte nadev. Picu pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, oko 15 minuta.
POGLEDAJTE I: