Kako još uvek traje sezona jagoda predstavljamo vam recept za ukusan kolač koji će vas sigurno ostaviti bez teksta.
Sprema se lako i brzo, a kada ga probate imate osećaj kao da sedite u najboljoj poslastičarnici.
Sastojci:
- 500g lisnatog testa
- 50g šećera
Sastojci za fil:
- 500ml mleka
- 3 žumanca
- 100g šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 kašike gustina
- 200g bele čokolade
- 250g putera
Pečene jagode:
- 500g jagoda
- 3 kašike balzamika
- 2 vanilin šećera
- 30g šećera
Priprema:
Prvo ispecite jagode. Jagode isecite na četvrtine, stavite balzamiko, šećer i vanilin šećer i stavite sve u vatrostalnu činiju i pecite na 200 stepeni 25 minuta.Lisnato testo razvucite i isecite na kvadrate 5x5cm, te ih stavite na pek papir preko kojeg ste posuli šećer. Preko testa ponovo pospite šećer, stavite drugi pek papir i pecite na 220 stepeni oko 15 minuta.
Za fil stavite 400ml mleka da se kuva, a u ostatak mleka umešajte žumanca, šećer,vanilin šećer i gustin te ukuvajte u mleko kao puding. U vruć fil dodajte belu čokoladu, umešajte te ostavite prekriven providnom folijom da se ohladi. U ohlađen fil dodajte puter i umutite. Ređajte kvadrat testa, fil, pečene jagode, opet kora, fil, pečene jagode i na kraju opet korica. Ukrasite sa još malo fila i jagoda i pospite prah šećerom.
U videu pogledajte ceo postupak prirpeme: