Njami! Svinjetina na meksički način iliti gulaš u tortilji

Screenshot 2023 04 08 221847 1

Za ovaj zanimljiv meksički gulaš u tortilji potrebno je kilogram svinjetine, tvrdi Marko Stefanović koji je u emisiji „Praktična žena“ pokazao svoje kulinarsko umeće i otkrio tajnu ovog zanimljivog jela iz Meksika.

Ono što je interesantno jeste da vam je za ovo slano jelo potreban i sok od pomorandže, pored raznih začina, a u nastavku pogledajte kako se priprema obrok na kom će vam cela porodica biti zahvalna.

Screenshot 2023 04 08 221838

Sastojci:

  • 1kg svinjetine

Sastojci za marinadu:

  • 1 šolja soka od pomorandže
  • 1/2 šolje jabukovog sirćeta
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice morske soli
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice kima
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • 1 šolja soka od paradajza

Sastojci za prilog:

  • 1 crveni luk
  • 1 ljuta papričica
  • sok od limete
  • Malo sirćeta
  • so i biber
Screenshot 2023 04 08 221608

I još:

  • tortilje
  • peršun

Priprema:

Svinjetinu isecite na krupnije kocke. Pomešajte sastojke za marinadu te prelijte preko svinjetine i ostavite u frižideru 24 sata. Sutradan u zemljanu posudu stavite papir za pečenje, svinjetinu u marinadi, poklopite i pecite u rerni na 180 stepeni oko 4 sata ili dok se meso ne raspada.

Za prilog iseckajte luk i papričicu, začinite sirćetom, sokom od limete, soli i biberom i ostavite dok se meso peče.

Gotovo meso raskomadajte viljuškom stavite u tortilje, sa prilogom I peršunom i poslužite.

Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić