Ana Radonjić, poznatija kao Zoe Kida, tvrdi da se u kuhinji snalazi fenomenalno i da sva jela priprema na originalan način. Kaže da voli da istražuje, a kako je vegeterijanac sa gledaocima emisije „Praktična žena“ podelila je sjajan recept za jelo koje može da bude i lagana večera ili doručak. Naravno, bez mesa.
Blini je ruska verzija palačinki i pečurki sa humusom, a u nastavku pogledajte šta vam je sve potrebno za ovaj specijalitet.
Sastojci:
- 1 jaje
- 125ml mleka
- 125g brašna
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutite sastojke mikserom, te na malo ulja pecite na tiganju male palačinke.
Humus
Sastojci:
- 500g kuvane leblebije
- 5-6 kašike tahinija
- 1 šaka potopljenih suvih vrganja
- peršun
- 2 čena belog luka
- bosiljak
- kurkuma
- mleveni kim
- mlevena paprika
- so i biber
- sok od limuna
- maslinovo ulje
Priprema:
U secka stavite polovinu leblebija, 3 kašike tahinija, malo maslinovog ulja, natopljene vrganje sa malo vode,1 čen belog luka, malo soka od limuna, suve začine i sve dobro izblendajte i sipajte u činiju. Ostatak leblebija stavite u secka, dodajte sok od limuna, tahini , malo maslinovog ulja, beli luk i peršun i sve izblendajte.
Blini filujte sa humusom, po želji, humusom od peršuna ili humusom od vrganja.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.
NE PROPUSTITE I