![Da li znate šta je BEJGL: Pravi se od SAMO 3 GLAVNA SASTOJKA koja svi poseduju u kuhinji i volećete ga i uz slatko i uz slano 2 bagel gb6a6783b6 1280](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2023/02/bagel-gb6a6783b6_1280.jpg)
Bejgl je pecivo nalik kajezricama sa rupom u sredini, koje se u različitim varijanatama jede uglavnom za doručak ili užinu, a zbog lakoće pripreme omiljeno je i domaćicama jer ne oduzima mnogo vremena u kuhinji.
Sastojci:
- 250 gr brašna
- 1.5 kašičica praška za pecivo
- 1 grčki jogurt
- 1 jaje
- malo soli
- crni i beli susam
![Da li znate šta je BEJGL: Pravi se od SAMO 3 GLAVNA SASTOJKA koja svi poseduju u kuhinji i volećete ga i uz slatko i uz slano 3 bagel gbb6c890d2 1280](https://grand.nova.rs/wp-content/uploads/2023/02/bagel-gbb6c890d2_1280.jpg)
Priprema:
U činiju prvo pomešajte sve suve sastojke. Dakle, brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodajte grčki jogurt i umešajte dok ne dobijete jednaku smesu. Ukoliko vidite da vam je testo previše lepljivo, dodajte još brašna.
Nakon što umesite testo, podelite na 4 dela i napravite isto toliko bejgla tako što ćete napraviti kuglicu sa rupom u sredini.
Poređajte ih u pleh u koji ste prethodno stavili pek papir, premažite ih umućkanim jajetom i pospite susamom.
Zagrejte rernu i sve peći na 180 stepeni oko 30 minuta.