„Mi smo hedonisti i sve gledamo kroz hranu, a ona je emocija“, tvrdi doktor životnih nauka Katarina Melzer iz Ženeve koja je u emisiji „Praktična žena“ predstavila recept za sladak jogurt sa voćem i muslijem.
Ova zdrava varijanta može da vam stoji i po nekoliko dana u frižideru, a mera je toliko da može da jede cela porodica. Idealna je za obrok, užinu, a priprema se za tili čas.
Sastojci za musli:
- 200 gr lešnika
- 100 gr pistaća
- 200 gr badema u sitnom komadu
- 100 gr badema u listu
- 100 gr sesama
- 200 gr kokosovih listića
- 100 gr suncokretovog zrna
- 100 gr lanenog semena
- 100 gr suvih brusnica
Priprema:
Lešnike i pistaće sa mašinom za seckanje ili ručno grubo usitniti na manje komade. Dodati ih mešavini ostalih sastojaka (izuzev suvih brusnica). Mešavinu ravnomerno rasporediti po plehu. Pleh ubaciti u zagrejenu rernu i peći 15 minuta na 180 stepeni. Izvaditi pleh iz rerne i ostaviti musli da se prohladi. Dodati brusnice ohlađenom musliju.
Savet:
Posle 5 minuta pečenja dobro promešati da bi semenje podjednako porumenelo sa svih strana. Musli servirati sa grčkim jogurtom zaslađen sirupom od javora, i začinjeno garam masala začinom.
Detaljniji način pripreme pogledajte u videu.