Kad vam se prijede nešto slatko ili vam gosti iznenada najave posetu, palačinke u vinskom šatou su najbolje brzinsko rešenje. Ova ukusna poslastica punjena kremom ili orasima ostaviće i vas i vaše goste bez teksta.
Smesu za palačinke pripremite na vama uobičajen način, dok su vam je za šato potrebno:
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera
- 300 ml. belog vina
U dubljoj posudi umutite 4 žumanca sa 4 kašike šećerom, a zatim smesu kuvajte na pari, uz konstantno mućenje ručnom mutilicom. Kada krem od jaja i šećera počne da se zgušnjava, polako dodajte belo vino i nastavite mućenje dok ne dobijete krem gustine smese za palačinke.
Food blogerka Sandra Đuretić napominje da se smesa sve vreme muti i da je važno da vino ispari. Zatim sklonite sa vatre i nastavite mućenje, a onda prelijte preko već pripremljenih i napunjenih palačinki.
Inače, po sopstvenoj želji nafilujte palačinke, mada je najbolji ukus filovati ih domaćim džemom, orasima ili kremom.
Pogledajte detaljan i brzinski način pripreme u videu ispod.