Ostao bez štitne žlezde, zuba i glasnih žica ali se NE PREDAJE sve dok ima vazduha

Ivan Stojiljković (62) iz Odžaka kaže da se u životu nikad nije predavao i da je veliki borac.

Zbog Ljubiše Samardžića i serije ‘’Kad sam bio vojnik’’ počeo je da svira usnu harmoniku a pored toga svira i gitaru. Pored muzike ovaj kandidat se bavi i zidanjem, uređivanjem enterjera i obradom drveta. Najgori momenti života bili su kada se borio sa kancerom štitaste žlezde, kada su morali i hirurški da mu je odstrane, a Ivan na duhovit način objašnjava da je ‘’pobego od lopatu’’.

eb4459f6fc7ebde2329dd01dc9f3507c0556461d

Autor je čuvenih stihova “Nisam lep, nisam zgodan al sam zato neophodan“ koji znaju široke narodne mase- Pesma koju pominjete izvedena je na Budvanskom festivalu, jako mi se dopao taj tekst– rekao je predsednik žirija Mare, a Ivan je dodao da je pesma nastala davne 1979. godine.

Pesma “Kuća izlazećeg sunca“ bila je Ivanov izbor za večeras, a pored pevanja, imao je priliku da demonstrira kako istovremeno svira usnu harmoniku i gitaru, a Žika je zbog ovog poteza uzvikivao “Bravo majstore!“

0d1887e764aa2bc5ef819f44fcd37c604370c46f

Žiku je zanimalo kojih je sve zdravstvenih probelma Ivan imao-Prvo sam ostao bez štitne, pa bez većine zuba, i glasnih žica, ali dok ima vazduha ja se ne predajem– odgovorio je Ivan.

-Vratio si me u neke godine i osvežio mi uspomene– rekao je Mima, a onda se nadovezala Jelena Kostov- Vi ste primer mladim generacijama kako se ne treba predati kad naiđe neki problem. Imate moj naklon, kako ste ovo  šarmantno izveli.

– Iako se čuje da imate problem sa glasom ovaj performans je bio divan- bio je kratak Mare.

Foto: D. Milošević,
Autor: T. Bogavac